Inspiratie voor je kerstlijstje

De feesten komen eraan en dat betekent ook: pakjestijd! Ik vind het zelf altijd een uitdaging om een lijstje te maken met dingen die ik écht wil. Daarom verzamel ik hier de boeken, kledingmerken, stationery en kleine verwennerijen die echt een meerwaarde zijn in mijn leven. Oké, dat klinkt een beetje overdreven, maar ik beloof dat dit allemaal dingen zijn die ik graag opnieuw zou kopen of krijgen.

De kerstballen van mijn grootouders – www.opnezondag.com

Romans

Wil je al mijn fictietips, dan kan je alle afleveringen van onze Bende van het Boek beluisteren. De romans hieronder zijn recent verschenen en heb ik met heel veel plezier gelezen. Ze zijn perfect om enkele middagen mee in de zetel door te brengen.

Little van Edward Carey – www.opnezondag.com

Kookboeken

Met Kerst staan er altijd een paar kookboeken op mijn lijstje. De voorbije jaren kwamen deze in huis. Ik ben niet zo’n kookboekkoker omdat ik te graag improviseer, maar ik blader er heel graag in om wat inspiratie op te doen.

Deze kookboeken staan op mijn eigen kerstlijstje dit jaar:

Bladerboeken

Zo’n boek waar je in bladert om je eigen creativiteit op gang te krijgen: onmisbaar, toch? De boeken hieronder doen mijn inspiratie altijd opflakkeren:

Stationery

Wat is er beter dan een origineel schrift, een leuke pen of een kleurrijke washitape krijgen om het nieuwe jaar te starten? Inderdaad, ik kan ook niets bedenken. Onderstaande webshops hebben een prachtig aanbod aan stationery:

Kleren & accessoires

Ik probeer al even om fast fashion te mijden als het om kleren en accessoires gaat en een iets minimalistischer mindset te hanteren. In het begin is dat lastig, lijkt alles duur en is het veel opzoekwerk. Na een tijdje ontdek je nieuwe, kleinere merken die helemaal je ding zijn en blijf je kleren met plezier lang dragen. Dit zijn kleren die de voorbije jaren in mijn kast terecht kwamen en daar bleven: 

Virtueel

Wil je liever geen “fysiek” cadeau, dan zijn er altijd leuke virtuele pakjes. Ik ben heel tevreden van mijn Storytel-abonnement om audioboeken te luisteren. Ik bestelde ook het Flow at Home-programma van Fantina, om thuis wat meer te bewegen en een beetje aan zelfzorg te doen. Eén van de leukste dingen die ik mijzelf dit jaar heb gegund, is The Sims 4 op PlayStation. 

Verwennerij

De leukste cadeaus zijn de dingen die je niet echt nodig hebt, toch? Kleine verwennerijen waarmee je het thuis gezellig maakt, lijken me dit jaar het perfecte cadeau. Zo steek ik in de donkere maanden vaak overdag al een geurkaars van Dille & Kamille aan. Zelfs als ik in bad ga. Om ons badmoment nog beter te maken, hebben we een paar maanden geleden een badplank en badkussentje besteld. Geen pijnlijke nek meer van series of voetbal te kijken in bad (al luister ik meestal een podcast of audioboek).

Voor mijn pijnlijke nek heb ik ook een kersenpitkussen gekocht (dit exemplaar van Hittepit) en dat was echt een openbaring. Hoofdpijn, kou, menstruatiepijn: niets dat een kersenpitkussen niet meteen verlicht. 

Maar onze belangrijkste verwennerij is zeker takeaway. Ons avondeten laten leveren, dat deden we pre-corona ook al, maar een uitgebreid ontbijt aan huis krijgen, is de ultieme luxe. Lijkt me ook super leuk om cadeau te doen, dus check zeker eens waar je er in de buurt kan bestellen!


De links in deze blogposts naar bol.com zijn affiliate links. Dat betekent dat ik een percentage krijg van het bedrag dat jij aan bol.com betaalt, zonder dat jij daarvoor meer hoeft te betalen. Laat dat je niet tegenhouden als je het boek graag leent in de bib of bij je favoriete onafhankelijke boekhandel koopt. 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *