Kerstcadeaus voor wie alles al heeft

Nu Kerst in de lucht hangt, is het niet alleen tijd om te dromen over kroketten maar ook om te bedenken hoe we onze geliefden willen verwennen en gelukwensen dat ze weer een jaar zijn doorgekomen. Maar wat geef je aan iemand die eigenlijk alles heeft wat ze begeren?

“Ik wil geen cadeau, ik wil een ervaring”

Het klinkt misschien heel 2016, maar het is nog steeds leuk om iemand iets te geven om te doen. Denk aan een massage, wellness of een schoonheidsbehandeling. Het is misschien cliché, maar het is iets wat we niet snel voor onszelf zullen kopen.

Neem iemand mee op de koffie

Iets wat ik deze kerstvakantie zelf wil doen – en wat misschien een leuk cadeau is – is Lego huren. Jup, dat kan dus, die veel te grote veel te dure legosets die je nergens in huis kwijt kan, gewoon huren. Google eens op “lego huren + [je locatie]”. Sowieso is er een ondernemende Lego-fan in je buurt.

Een lekker ontbijtje of een smakelijke lunch cadeau doen bij je favoriete horecazaak blijft ook dit jaar een goed idee.

Een digitaal cadeau

Let’s face it: ons leven speelt zich toch meer en meer online af, dan kunnen we onze cadeautjes ook daar consumeren. Ik heb zelf twee digitale abonnementen die mijn leven echt beter maken. Met mijn abonnement op Storytel heb ik altijd een audioboek (of drie) te luisteren. Je kan trouwens ook eboeken lezen via hun platform en app. Voor €12,99 per maand kan je onbeperkt lezen en luisteren.

Ik heb sinds een maandje ook een abonnement op Calm, waarop je meditaties en masterclasses kan luisteren. Ik volg nu een reeks van 30 dagen die How to meditate heet, met veel humor gegeven door Jeff Warren. Een jaarabonnement op Calm kost je 49,99 euro.

Een consumable cadeau

Geef iets dat de ontvanger gewoon kan opgebruiken, zoals handgemaakte zeepjes, een goeie fles wijn, een ontbijtmandje of een bon voor een leuke foodbox. Een abonnement op een leuk tijdschrift valt ook onder deze categorie. Ik denk zelf aan:

  • een cadeaubon voor Foodprepper. Dit is niet zomaar een foodbox voor je warme maaltijden maar eentje vol met homemade, kraakverse én gezonde Fundamentals zoals brood, soep, cake en granola. Wij hadden onlangs onze eerste box en ik ben verliefd.
  • een wijnbox van Flovino. Ik zag deze al verschillende keren passeren op Instagram en vind het zo’n leuke stijl. Er zal zeker zo’n box onder onze boom liggen (bij wijze van spreken. Ik zet geen kerstboom met een jonge kat).
  • Een thee-abonnement of een cadeaumandje thee, van Your Daily Teacup bijvoorbeeld. Vraag eigenares Rensina zeker om tips.

Cadeaus die uit pure liefde bestaan

Soms wil je net wel iets cadeau doen dat de ontvanger kan vasthouden en van kan blijven genieten, omdat het zo’n schoon ding is en zo veel betekenis heeft voor jullie. Je kan bijvoorbeeld een illustratie laten maken of iets handgemaakts kopen.

Ik ben ongelooflijke fan van alles wat Spots & Speckles draait en ben zo blij met mijn theelichthouder die elke avond spikkels op de salontafel strooit.

Wil je jouw favoriete journaler blij maken? Verras haar dan met een bullet journal van Redopapers of Midori. Ik hou van beide journals: het papier is zacht en de journal valt mooi open.

Is er een boek dat voor jou heel veel betekent heeft het afgelopen jaar? Misschien kan je dat verhaal delen met je geliefden door hen het boek cadeau te geven (of met hen naar de verfilming te kijken, als ze niet gek zijn van lezen).

Meer cadeautips nodig, snuister dan zeker eens in de prachtige webshop van Mélanie of check de blogpost die ik vorig jaar schreef met kersttips.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *