Ebooks: een duik in mijn hoofd

Ik vind niets leuker dan met een koffietje bij de hand en een gepassioneerde ondernemer voor mij te brainstormen over content. Welke blogposts kunnen je merk versterken? Wat ga je het komende halfjaar vertellen in je nieuwsbrief? En zijn er betere manieren om je klanten aan te spreken op sociale media dan elke dag twee uur doelloos scrollen (spoiler: ja)?

Helaas zijn er niet genoeg uren in een dag om met iedere ondernemer koffie te gaan drinken. (Ik krijg het trouwens benauwd als ik meer dan twee koffies per dag drink.) Daarom giet ik de inzichten die ik met mijn klanten deel nu in enkele ebooks.

Je klanten aanspreken op sociale media

Weet jij waar je moet zijn om je ideale klant aan de haak te slaan? Moet je er uren voor door LinkedIn scrollen, of heb je genoeg aan één Instagram-post per kwartaal?

Met dit e-book ga ik dieper in op hoe je klanten kan aanspreken op sociale media. Het zijn twintig pagina’s vol tips over welke waarde je kan delen met je klanten, hoe je een doelgericht contentplan opstelt en hoe je die posts nu verdorie gaat schrijven. Ik eindig het e-book met 20 ideeën voor boeiende posts over je onderneming.

Kan je wat hulp gebruiken?

Is het ebook iets voor mij?

  • Ben je je onderneming (in hoofd- of bijberoep) net opgestart?
  • Weet je niet wat gedeeld om klanten aan te trekken?
  • Wil je jouw volgers meer geven dan loze salestalks?

Zit je te knikken? Dan kan het ebook je zeker verder helpen! Je leer er:

  • welke waarde je kan delen met je (ideale) klant.
  • hoe je een contentplan kan maken op basis van concrete doelen.
  • hoe je een overtuigende post schrijft in je eigen, unieke stijl.

Lekker bonusje: je vindt in het ebook ook 20 ideeën om te kletsen over jou en je onderneming op de socials, zonder in clichés te vervallen.

%d bloggers liken dit: