Elke Dag Zondag

De dag dat ik besefte dat ik het leven niet moet “ondergaan” maar zelf kleine en grote beslissingen kan nemen om een leven te leven dat meer MIJ is: dat was een goeie dag. En het beste is dat je die beslissing elke dag opnieuw kunt nemen.

Hoe kan je van elke dag een beetje zondag maken en een leuker leven leiden?

Een simpel programma dat jou helpt om te leven zoals jij dat wil – met kleine gelukjes en je eigen keuzes.

Stop met leven voor het weekend, begin blijer aan elke dag

 • Nieuw programma waarin ik de bevindingen deel van mijn eigen zoektocht naar een zondagser leven.
 • Inspiratie om je leven leuker, makkelijker en vooral meer aangepast aan jezelf te maken. Geen one size fits all, jij beslist wat een zondag voor jou betekent.
 • Leer jezelf beter kennen, unleash je creatieve kind en haal meer geluk uit de kleine dingen.
 • Geen grootse life changes vereist. Je gaat op zoek naar wat JOU gelukkig maakt en probeert dat elke dag te doen.
 • Geen live calls, geen coachings: gewoon jij, de modules en het leukere leven dat op je wacht. Oh ja, en enkele fijne bonussen!
De dag dat ik besefte dat ik het leven niet moet “ondergaan” maar zelf kleine en grote beslissingen kan nemen om een leven te leven dat meer MIJ is: dat was een goeie dag. En het beste is dat je die beslissing elke dag opnieuw kunt nemen.

Moet je echt de beste versie van jezelf zijn?

Je kan je dag niet doorkomen zonder met minstens 30 ideaalbeelden geconfronteerd te worden. Foto’s en video’s die vertellen hoe we er moeten uitzien, moeten eten, moeten bewegen. Maar onderliggend daaraan is er nog een boodschap: één die ons vertelt wat we moeten willen.

Weet jij nog wat je zelf écht wil?

Of streef je naar iets dat je zou moeten willen?

Ik deed lang dat laatste, en veel mensen met mij. Zonder kritische reflectie leef je zoals het van je verwacht wordt. Of het je gelukkig maakt, daar sta je misschien liever niet bij stil. Het maakt je niet ongelukkig, en dat is toch het belangrijkste?

Maar wat als je je leven zo kon inrichten dat je elke dag kleine gelukjes scoort? Een leven dat je plezier, energie en voldoening geeft? Zónder dat je die bioboerderij in Zuid-Frankrijk moet starten, of als digital nomad in Bali cocktails moet drinken aan het strand.

Je leven zoals het vandaag is, maar met een gouden randje en meer regenbogen.

Dat is wat ik de voorbije jaren voor mezelf heb gedaan en waar ik jou ook mee wil helpen.

Mijn leven was één lange maandag

Het moest de leukste tijd van mijn leven zijn: mijn studies en de “zorgeloze” jaren daarna. Een leuke job met weinig verantwoordelijkheden daarnaast.

Een half jaar nadat ik mijn eerste vaste contract had getekend, lag ik dagelijks in de zetel met een snijdende buikpijn. Ik kreeg een maagontsteking, herstelde en kreeg er weer één. Ik huilde veel, plande mijn agenda vol en moest wekelijks afspraken afzeggen. Ik werd depressief.

En toch moest ik zoveel van mijzelf: elke dag op tijd uit mijn bed, vrienden zien, verse maaltijden koken (liefst zo uitgebreid en zero waste mogelijk!), creatieve projecten doen (ook zo veel mogelijk!), uitblinken op het werk, een goed lief zijn, de béste versie van mezelf zijn.

Luilakken was geen optie.

Ik legde de lat voor mezelf zo hoog dat ze met het blote oog niet meer zichtbaar was.

De dingen die ik deed waren leuk – of werden toch algemeen als “leuk” gezien – maar het tempo was voor mij niet haalbaar. En erger nog: de stem waarmee ik tegen mijzelf sprak, zou ik nog niet gebruiken om Siri mee rond te commanderen.

Toen ik voor de zoveelste keer huilend bij de huisarts zat, gaf hij mij een heel simpele opdracht (en een ziektebriefje voor drie weken).

“Hou elke dag bij wat je blij maakt en waar je verdrietig of futloos van wordt.”

Hij schreef me geen medicijnen voor en trok geen bloed, zoals de andere dokters hadden gedaan. Het enige wat ik moest doen was rusten en een nieuw schriftje kiezen. My kind of doctor.

Het was de start van mijn zoektocht naar wat ik nu écht wil – en wat ik alleen maar dénk te willen omdat “het zo hoort”.

Was ik daarna miraculeus genezen? Tuurlijk niet. Werd mijn leven met mondjesmaat écht leuker en leerde ik om beter voor mezelf te zorgen: ewel ja!

Mijn zoektocht naar een leuker, zondags leven deel ik al sinds 2016 via mijn blog en Instagram. Alles wat ik sindsdien gelezen, geprobeerd en geleerd heb, deel ik nu in Elke Dag Zondag.


Roep luidkeels “Hoezee” als dit herkenbaar is

 • Je voelt je vaak moe of uitgewrongen, alsof je energie voor de hele week op is tegen dinsdagavond.
 • Je wil gerust “je eigen beste vriendin” zijn, maar je weet niet hoe. (En eerlijk, hoe lame klinkt dat, je eigen beste vriendin zijn?)
 • Je denkt dat er iets mis is met je en dat een leuk leven misschien gewoon niet voor jou weggelegd is. Dat ploeteren de enige manier is om het einde van je dag te bereiken.
 • Je herinnert je met heimwee hoe je jou als kind in iets kon verliezen.
 • Je staat klaar voor iedereen, behalve voor jezelf.

Zou je leven wat meer zondag kunnen gebruiken?

Hoe kan jij zondagser gaan leven?

Start vanuit zelfkennis

Weten wie je bent en hoe je in elkaar zit: het klinkt logisch, maar hoe vaak onderneem je bewust een poging om jezelf beter te leren kennen? Of zijn er delen van je persoonlijkheid die je liever niet erkent? Pas als je jezelf kent – de leuke en minder leuke kanten – kan je knutselen aan een leven dat echt bij je past.

Hou je energie zelf in de hand

Hoe vaak plof je ‘s avonds in je zetel met het idee dat je wel iets leuks wil doen voor jezelf, maar dat je daar gewoon té moe voor bent? Of sta je op maandagmorgen op met het gevoel dat je nóg een weekend nodig hebt om te bekomen? Omdat je tijdens het weekend niet gedaan hebt wat jou energie geeft?

Weten waar je energie weglekt en hoe je dat kan compenseren is een essentiële lifeskill. Eentje die vaak in een klein hoekje zit.

Beleef bewust

Je weet wie je bent en waar je van oplaadt: super! Nu moet je er natuurlijk iets mee gaan doen. Hoe zet je die kennis om in de praktijk, en ga je bewust leven volgens jouw waarden en jouw pleziertjes? Van dromen doelen maken en fijne routines: dat kan ik je leren.

Koester je creatieve kind

Creativiteit wordt wel eens verward met originaliteit en de verwachting dat je knutselhobby een sidehustle moet worden waarmee je binnen de kortste keren in elke galerij van hier tot in New York moet hangen. I call bullshit: creativiteit is iets maken dat er eerst niet was en je daar helemaal in kunnen verliezen. Zoals een kind.

Kies voor jezelf

Energiegevers inplannen, je dromen stap voor stap tot leven wekken, tijd maken om lekker creatief te zijn: het lukt je allemaal tot iemand je opbelt en je vraagt om à la minute alles te laten vallen om in te springen voor een collega, vriendin of goeie buur. Ai, wat doe je nu?

Grenzen stellen is lastig, maar het wordt steeds makkelijker. Zeker als je bedenkt dat je daardoor een leuker leven kunt leiden. Daarom is het de laatste hoeksteen van Elke Dag Zondag.


Elke Dag Zondag is voor jou als

 • je klaar bent om met kleine keuzes je leven leuker te maken.
 • je inspiratie zoekt om bewuster te leven, te genieten van wat er op je pad komt en dat pad zelf te gaan sturen.
 • je het gehad hebt met hoe je leven “er zou moeten uitzien” en een leven wil dat bij jou past en niet bij de gemiddelde vrouw.
 • je het allemaal niet té serieus wil nemen: ik maak al graag eens wat moppen in mijn online programma’s.
 • de wereld je vaak te groot en eng lijkt en je wil beginnen bij jezelf en de dingen die je in de hand hebt.

Negeer de inschrijf-knop als je

 • liever in de slachtofferrol blijft en gelooft dat je geen controle hebt over hoe jij het leven ervaart.
 • al helemaal gelukkig bent met hoe je dagelijkse leven eruit ziet (en in de Mirror of Erised enkel jezelf met een nieuw paar kousen ziet).
 • op zoek bent naar persoonlijke begeleiding. Dit programma volg je op je eigen tempo (want ik geniet intussen van mijn moederschapsrust).

Na Elke Dag Zondag

 • Heb je jezelf beter leren kennen, weet je wat je drijft en waar je van “aan gaat staan” (love that phrase).
 • Weet je waar jij blij van wordt en plan je die zaken, activiteiten en mensen bewust in.
 • Herdefinieer je jouw creativiteit en kan je je helemaal verliezen in je hobby, zonder achteraf teleurgesteld te zijn dat je niet de nieuwe Caravaggio bent of een zenuwslopende side hustle te moeten beginnen.
 • Durf je “nee” zeggen en voor jezelf te kiezen. (Voor de people pleasers: dit betekent ook dat je bewust “ja” kan zeggen en jezelf helemaal geven!)
 • Zet je de eerste stappen naar je droomleven. Yes, de “waar wil je staan binnen vijf jaar?”-vraag komt aan bod!

Wat is Elke Dag Zondag (niet)?

Elke Dag Zondag is geen rocket science. Het is een online programma dat bestaat uit vijf modules. Die vijf modules volgen de pijlers die ik zelf gebruik om mijn leven vorm te geven:

 1. Zondagse zelfkennis
 2. Eerlijk energiemanagement
 3. Bewust beleven
 4. Kinderlijke creativiteit
 5. Kiezen voor jezelf

Elke twee weken krijg je toegang tot een nieuwe module, met video’s, templates, journaling prompts en opdrachten. Die toegang behoud je een jaar lang. Je kan het programma dus meerdere keren doorlopen en steeds dichter bij je zondagse leven komen. Want je kan altijd blijven groeien (bomen doen het ook!).

Wat zit er NIET in Elke Dag Zondag?

Er zijn geen live calls, geen VIPs en ik ga je huiswerk niet nalezen. Hoe een zondags leven er voor jou uitziet, is super persoonlijk. Daarom ga je alleen aan de slag. Je vragen en ervaringen kan je natuurlijk wel kwijt via mail of op het forum.

Bonussen voor zondagsmensen

Word jij ook een zondagsmens? Dan pik je bij deze editie ook een paar leuke bonussen mee:

 • De Herfstige Zelfzorgmodule Voor de ene is het najaar één langgerekt feest van oranjetinten en kaneel, voor de ander een lastig seizoen dat vooral overleefd moet worden. Maar de donkere dagen kunnen voor iedereen lastig worden. Een beetje extra zelfzorg is mooi meegenomen, dus deel ik in deze module hoe je van de herfst het mooiste seizoen kunt maken!
 • Een Week vol Zondagen What gets planned, gets done. Daarom sta ik aan het begin van de week stil bij hoe ik voor meer zondag kan zorgen. In deze video deel ik mijn tips & tricks met je.
 • Een tripje naar mijn inspiratiezolder Welke boeken, podcasts en series zetten mijn creativiteit in gang, plaveien de weg naar zelfkennis en zijn gewoon beire sjiek om je tanden in te zetten?

Wie ben ik?

Ik ben Trees en ik ben on a mission om jou te helpen meer zondags te leven. Misschien betekent dat koffiekoeken op woensdag, misschien is het iets minder vaak de stofzuiger vastpakken en meer in een boek of een leuk projectje duiken, misschien is het die strenge inner voice een toontje lager doen zingen. You do you. Ik juich je gewoon toe van aan de zijlijn.

Zelf ben ik copywriter en blogger onder de naam Op ne Zondag, moestuinier, baasje van Rikkie en Mollie, gelukkige Kortrijkzane, al bijna een half leven samen met een jongen van onder de kerktoren en binnenkort moeder van wat de schattigste baby van het noordelijk halfrond zal worden.

Ik ga op zoek naar de kleine gelukjes in het leven, want dat zijn de zaken waar je het meeste grip op hebt. Ik help je graag om hetzelfde te doen.

Klaar om een week vol zondagen te scoren?

Zij volgden eerder al een programma bij Op ne Zondag

Wat jij je misschien nog afvraagt

Hoe lang heb je toegang tot Elke Dag Zondag?

Je krijgt een jaar lang toegang tot het programma.

Waar gaat het online programma door?

Je zal de video’s, templates en prompts allemaal via The Huddle vinden. Dat platform heeft ook een forum waarop je jouw vragen en ervaringen kwijt kan.

Wanneer start het programma?

Zodra je ingeschreven bent, krijg je toegang tot de eerste module! Daarna krijg je elke twee weken toegang tot een nieuwe module, tot je vijf modules achter de kiezen hebt.