Hoe gaat het met mij?

De drie lijsten die ik gebruik om mijn mentale gezondheid te monitoren én te boosten.

“Hoe gaat het met jou?” Het is een vraag die we vaak stellen of krijgen, maar wanneer heb je ze het laatst tot jezelf gericht? Nochtans is het de sleutel tot grip op je eigen leven: hoe gaat het? Wat maakt je blij? Wat kost je energie?

Ik dacht lang dat het leven iets was om te ondergaan. Maar sinds een paar jaar weet ik dat je jouw leven wel richting kan geven.

Sommige dingen zullen je natuurlijk gewoon overkomen: ziekte, de lotto winnen, de liefde van je leven tegenkomen of kwijt geraken. Maar op het niveau van je dagelijkse leven kan je de dingen meer in de hand nemen dan ik vroeger had gedacht.

Zelf doe ik dat op een heel basic manier: met lijstjes. Ik heb drie lijsten die ik gebruik om mijn leven – en vooral mijn mentale gezondheid – in de gaten te houden en op tijd een boost te geven. In deze video vertel ik je hoe.